Μετά την ήττα στο Μεσολόγγι, που κατά πάσα πιθανότητα δεν δίνει το απευθείας εισιτήριο της ανόδου, καθώς οι Ίκαροι έχουν διαφορά δυο νικών από τον Τρικούπη και δεν είναι στο χέρι τους η κατάληψη της 2ης θέσης, όλοι πλέον στο «κυανοκίτρινο» στρατόπεδο έχουν αφήσει πίσω τους το αρνητικό αποτέλεσμα και «κοιτούν» το παιχνίδι με το Πευκοχώρι σε 10 ημέρες, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την προνομιούχο 3η θέση. 

Οι παίχτες του Στ.Ποργιόπουλου άρχισαν ήδη να προετοιμάζονται για την εκτός έδρας μονομαχία με το Πευκοχώρι, μια ομάδα που τα πηγαίνει εξαίσια στον δεύτερο γύρο και διεκδικεί και αυτή με τις ίδιες πιθανότητες την 3η θέση. Οι Ίκαροι, λοιπόν, εκμεταλλευόμενοι το ρεπό τους την Κυριακή πραγματοποίησαν ένα καλό φιλικό παιχνίδι στον Λαγκαδά κόντρα στον τοπικό Ερμή την Πέμπτη (19/4).

Το τελικό 59-71 κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο, καθώς πέρα από το πρώτο πεντάλεπτο, οι Ίκαροι έκαναν μια σχετικά καλή εμφάνιση και επικράτησαν παρά το γεγονός πως πήγαν με μόλις 8 παίχτες, αφού Σιδερίδης και Θολιώτης δεν έδωσαν το παρών για διαφορετικούς λόγους.