Ο Αθλητικός όμιλος καλαθοσφαίρισης (Α.Ο.Κ) Ίκαροι Σερρών, με χαρά και τιμή ανακοινώνει, την φιλοξενία του τουρνουά Χριστουγέννων της ΕΟΚ ́ ́Πέτρος Καπαγέρωφ ́ ́ στις Σέρρες, κατά την διάρκεια των εορτών από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Η πρωτοβουλία των «κυανοκίτρινων», έγινε αποδεκτή από της ηγεσία της Ελληνικής ομοσπονδίας και μαζί με τον δήμο Σερρών, η πόλη μας υποδέχεται έναν σπουδαίο μπασκετικό θεσμό.

Πρόκειται για ένα ιστορικό τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνεται από το 1982, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 1982. Τα Τουρνουά αυτά διοργανώνονται κάθε χρόνο σε μια πόλη της Ελλάδος, το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στα Τουρνουά αυτά συμμετέχουν οι καλύτεροι νεαροί αθλητές από όλη την Ελλάδα (ηλικίας 13-14 ετών). Οι 60 αθλητές χωρίζονται σε ομάδες των 12 ατόμων, εκπροσωπώντας Βορρά και Νότο, την εκάστοτε περιφερειακή ένωση καλαθοσφαίρισης, καθώς και την τοπική περιοχή ή σύλλογο, που διοργανώνει το τουρνουά.

Η διοίκηση των Ικάρων με αφορμή, το αθλητικό όραμα για εξέλιξη και διάκριση καθώς και την κοινωνική ευθύνη προς τα παιδιά, ξεπέρνα τα στενά συλλογικά πλαίσια και ευελπιστεί στο αγκάλιασμα της διοργάνωσης προσκαλώντας την τοπική κοινωνία της περιοχής μας, στους αγώνες του ΔΑΚ Σερρών, προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες των παιδιών, που θα προσφέρουν ωραίο μπασκετικό θέαμα, υψηλού επιπέδου.